Worker Housing, Da Nang, Vietnam

Working alongside Professor Martin Despang and Professor David Rockwood, my team and I designed an Environmentally stable proposal for the Worker Housing Crisis in Da Nang, Vietnam.Beginning with simple sketches, we took our ideas and developed them through Construction Drawings and, with the help of Professor Rockwood, were able to propose this to the Vietnamese Government on his next trip out to Vietnam.

Due to the nature of the site, we felt that two symmetrical corridors connected with green spaces and concrete walkways really took advantage of the linearity of the site. We incorporated the architectural style of surrounding buildings as well as taking precedence from the main central hub East of the site to provide adequate commercial and retail on the ground level, while also providing ADA Units for those with special needs.

This five-story mixed-use building also features common areas between units and provides the residents with walkable spaces to connect with one another, creating a harmonious environment for all.  

Sketches
Sketches
press to zoom
Design Development
Design Development
press to zoom
Site Plan
Site Plan
press to zoom
Program
Program
press to zoom
Unit Floor Plans
Unit Floor Plans
press to zoom
Site Section
Site Section
press to zoom
Courtyard Perspective
Courtyard Perspective
press to zoom
Perspective
Perspective
press to zoom
Short Elevation
Short Elevation
press to zoom
Section Perspective
Section Perspective
press to zoom